Čokoládovo-kávová roláda zo snehových pusiniek

24. 9. 2025

Ozvláštnite svoje vianočné sviatky novou dobrotou. Dokonalá roláda, v ktorej sa snúbia chute snehových pusiniek, čokolády a kávy zaručene poteší celú rodinu!

Čo budete potrebovať

  • slnečnicový olej na vymazanie formy
  • 6 vaječných bielkov strednej veľkosti
  • 330 g práškového cukru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 60 g mletých mandlí
  • 1 lyžica espressa rozpusteného v 1 lyžičke vriacej vody
  • hrsť lúpaných mandlí
  • horká čokoláda, rozpustená, na pokvapkanie

Na čokoládovú nátierku:

  • 200 g horkej čokolády (70 % kakaa), nasekané na kúsky
  • 50 g slaného masla
  • 120 ml smotany na šľahanie
  • ½ lyžičky vločiek morskej soli

Na krém:

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 40 g práškového cukru
  • 1 lyžička espressa, rozpustená v 1 lyžičke vriacej vody

Postup

  • Rúru rozohrejte na 200 °C.
  • Plech s rozmermi 23 cm x 33 cm vyložte papierom na pečenie a potom papier ľahko naolejujte.
  • Vo veľkej čistej mise ušľahajte bielky elektrickým šľahačom do hustej, lesklej hmoty, ktorá drží tvar.
  • Pri nízkej rýchlosti zašľahajte po troškách cukor, potom pridajte múku, mleté ​​mandle a kávu.
  • Zmes rovnomerne rozotrite na plech, na zmes rovnomerne rozotrite mandle a pečte 8 minút.
  • Znížte teplotu rúry na 160 ° C a pečte ďalších 20-25 minút.
  • Zdvihnite upečené cesto z plechu spolu s papierom a nechajte 10 minút chladnúť na mriežke, potom preklopte na iný kus papiera na pečenie a nechajte úplne vychladnúť.
  • Medzitým rozpustite čokoládu v žiaruvzdornej miske nad hrncom s vriacou vodou (nenechajte vodu dotýkať sa misky).
  • Keď sa čokoláda rozpustí, pridajte maslo a jemne premiešajte, potom nechajte 15 minút vychladnúť.
  • Postupne pridávajte smotanu (medzi pridávaním šľahajte metličkou) a potom pridajte soľ.
  • Rovnomerne rozotrite na vychladnuté cesto a potom celý dezert 15 minút chlaďte.
  • Na náplň dajte smotanu, práškový cukor a kávu do čistej mixovacej nádoby.
  • Šľahajte elektrickým šľahačom, kým zmes nezačne hustnúť.
  • Šľahajte, kým zmes nebude vytvárať mäkké vrcholky.
  • Krém rozotrite na čokoládovú nátierku.
  • Opatrne roládu zarolujte (začnite krátkym okrajom) za použitia papiera na pečenie.
  • Papier pevne zabaľte a nechajte aspoň 3 hodiny chladiť.
  • Vychladenú roládu dajte na tanieri, pokvapkajte rozpustenou čokoládou a nakrájajte.
  • Užite si to!
Pusinková roláda s čokoládou a kávou s vedľa položeným nožom.
www.deliciousmagazine.co.uk

Máme pre vás aj ďalšie tradičné recepty na roládu na vianočný stôl , ktoré urobia obrovskú parádu. Pripravte si ich s nami!

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.3 / 5 (14 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *