Domáce syrové oblátky

24. 9. 2025

V predchádzajúcich receptoch sme vám predstavili už niekoľko variantov vianočných oblátok. Teraz sa pozrieme na ďalšiu slanú verziu. Tentoraz s parmezánom. Mňam!

Čo budete potrebovať

  • 15 g rozpusteného masla
  • 1 vajce
  • 30 g kryštálového cukru
  • 150 ml mlieka
  • 300 g hladkej múky
  • 450 ml vody
  • 50 g jemne nastrúhaného parmezánu
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžica celej rasce

Postup

  • V smoothie mixéra zmiešajte všetky ingrediencie.
  • Pripravené cesto nechajte ideálne 24 hodín odstáť v chladničke.
  • Druhý deň rozohrejte oblátkovač na 180 °C.
  • Povrch potrite včelím voskom, aby sa oblátky nelepili.
  • Cesto nalejte do stredu (približne jednu zmrzlinovú naberačku alebo podľa veľkosti), zatvorte a pečte približne 30 sekúnd.
  • Oblátka je hotová, keď prestane syčať, je mierne zlatistá a dá sa ľahko odlepiť.
  • Týmto spôsobom spracujte polovicu cesta.
  • Z druhej polovice cesta môžete pripraviť trubičky.
  • Tie pečte kratšiu dobu.
  • Stroj otvorte a oblátku ešte teplú rýchlo rolujte na rukoväť varešky.
  • Pokiaľ cesto nebude dostatočne opečené, trubička nebude držať tvar.
  • Ak cesto prepečiete veľa, nebude ohybné a bude sa lámať.
  • Užite si to!
Oblátky s parmezánom na tanieri.
www.gastro-tipy.sk

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.4 / 5 (27 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *