Domáce syrové oblátky
24. 9. 2025
V predchádzajúcich receptoch sme vám predstavili už niekoľko variantov vianočných oblátok. Teraz sa pozrieme na ďalšiu slanú verziu. Tentoraz s parmezánom. Mňam!
Čo budete potrebovať
- 15 g rozpusteného masla
- 1 vajce
- 30 g kryštálového cukru
- 150 ml mlieka
- 300 g hladkej múky
- 450 ml vody
- 50 g jemne nastrúhaného parmezánu
- ½ lyžičky soli
- 1 lyžica celej rasce
Postup
- V smoothie mixéra zmiešajte všetky ingrediencie.
- Pripravené cesto nechajte ideálne 24 hodín odstáť v chladničke.
- Druhý deň rozohrejte oblátkovač na 180 °C.
- Povrch potrite včelím voskom, aby sa oblátky nelepili.
- Cesto nalejte do stredu (približne jednu zmrzlinovú naberačku alebo podľa veľkosti), zatvorte a pečte približne 30 sekúnd.
- Oblátka je hotová, keď prestane syčať, je mierne zlatistá a dá sa ľahko odlepiť.
- Týmto spôsobom spracujte polovicu cesta.
- Z druhej polovice cesta môžete pripraviť trubičky.
- Tie pečte kratšiu dobu.
- Stroj otvorte a oblátku ešte teplú rýchlo rolujte na rukoväť varešky.
- Pokiaľ cesto nebude dostatočne opečené, trubička nebude držať tvar.
- Ak cesto prepečiete veľa, nebude ohybné a bude sa lámať.
- Užite si to!

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta