Domáci pečený kapor
24. 9. 2025
Oddýchnite si od klasickej chuti kapra a vyskúšajte niečo nové.
Máte radi kyslastú chuť? Vyskúšajte nasledujúci recept, ktorý môže byť skvelým predjedlom napríklad na silvestrovskom večierku.
Ingrediencie
- filety z kapra
- soľ
- vajcia
- strúhanka
- tuk na vyprážanie
- 1 veľká cibuľa
Nálev na pečenáče
- 1 šálka 10% octu
- 5 šálok vody
- ½ – 1 šálky cukru (záleží na tom, aké sladké to máte radi)
- 1 polievková lyžica soli
- 4 – 5 bobkových listov
- 10 zrniek čierneho korenia
- 5 – 6 zrniek nového korenia
Postup
- Kapra osoľte, obaľte vo vajci a strúhanke. Vymažte na rozpálenom tuku z oboch strán dozlatista. Odložte nabok a nechajte vychladnúť. Ak ste už kapra upiekli, vynechajte opätovné vyprážanie a rovno ho dajte do pohárov.
- Poháre a viečka sparte vriacou vodou a dôkladne osušte.
- Všetky ingrediencie na nálev zvarte.
- Nakrájajte cibuľu na kolieska a časť z nich vložte do pohárov.
- Do pohárov vložte kapra a pridajte cibuľu. Zalejte horúcou marinádou tak, aby bolo všetko ponorené.
- Poháre postavte hore dnom a nechajte vychladnúť. Uchovávajte v chladničke.
- Ryba potrebuje asi dva dni, aby „vyzrela“, potom bude s každým dňom chutiť viac a viac octovo.

Milujete kapra? Potom vyskúšajte tie najjemnejšie recepty na kapra na masle !
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta