Domáci pečený kapor

24. 9. 2025

Oddýchnite si od klasickej chuti kapra a vyskúšajte niečo nové.

Máte radi kyslastú chuť? Vyskúšajte nasledujúci recept, ktorý môže byť skvelým predjedlom napríklad na silvestrovskom večierku.

Ingrediencie

  • filety z kapra
  • soľ
  • vajcia
  • strúhanka
  • tuk na vyprážanie
  • 1 veľká cibuľa

Nálev na pečenáče

  • 1 šálka 10% octu
  • 5 šálok vody
  • ½ – 1 šálky cukru (záleží na tom, aké sladké to máte radi)
  • 1 polievková lyžica soli
  • 4 – 5 bobkových listov
  • 10 zrniek čierneho korenia
  • 5 – 6 zrniek nového korenia

Postup

  • Kapra osoľte, obaľte vo vajci a strúhanke. Vymažte na rozpálenom tuku z oboch strán dozlatista. Odložte nabok a nechajte vychladnúť. Ak ste už kapra upiekli, vynechajte opätovné vyprážanie a rovno ho dajte do pohárov.
  • Poháre a viečka sparte vriacou vodou a dôkladne osušte.
  • Všetky ingrediencie na nálev zvarte.
  • Nakrájajte cibuľu na kolieska a časť z nich vložte do pohárov.
  • Do pohárov vložte kapra a pridajte cibuľu. Zalejte horúcou marinádou tak, aby bolo všetko ponorené.
  • Poháre postavte hore dnom a nechajte vychladnúť. Uchovávajte v chladničke.
  • Ryba potrebuje asi dva dni, aby „vyzrela“, potom bude s každým dňom chutiť viac a viac octovo.
Pečenáče z kapra v octovom náleve s cibuľou
zdroj: smaker.pl

Milujete kapra? Potom vyskúšajte tie najjemnejšie recepty na kapra na masle !

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.5 / 5 (17 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *