Tieto recepty na chlebíčkové veky pripravené doma vynesú vaše silvestrovské pohostenie do nebies

7. 11. 2023

Bez receptu na domáci vek nemôžete začať chlebíčky vôbec pripravovať!

Je o toľko mäkšia, vláčnejšia a voňavejšia ako tá kupovaná.

Kupovanú si už nikdy nekúpite.

Máme pre vás aj konkrétne tipy čoho sa pri pečení vyvarovať a na čo si dať pozor (nájde ich na konci článku).

Ako upiecť najlepšie veku na chlebíčky?

Najprv sa uistite, že je váš chlieb hotový

Ostrieľaní pekári to spoznajú po sluchu, keď na bochník poklepú. Jednoduchší spôsob je zmerať teplotu veky v jej strede. Za úplne upečený bochník z hladkej múky sa považuje ten, u ktorého nameriate tepotu medzi 87 – 90 °C.

Veky, ktoré sú upečené z celozrnnej múky by mali dosiahnuť tepoty 93 °C až 96 °C.

Nevyberajte veku z formy príliš skoro

Ruky preč aspoň do chvíle, než sa trochu schladí. Vo forme veku nechajte stáť 5 – 10 minút. Po dlhšej dobe sa postranná a spodná kôrka začne pripekať, takže bude skôr spálená ako krehká.

Nekrájajte za chlieb tepla

Keď tak urobíte, značná časť vlhkosti z vášho bochníka sa odparí. Navyše pri krájaní chleba ho prirodzene trochu stláčate, a to rukou aj nožom, a preto nikdy nebude tak nadýchaný, ako by mal byť.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.4 / 5 (31 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *