Tieto recepty na chlebíčkové veky pripravené doma vynesú vaše silvestrovské pohostenie do nebies
7. 11. 2023
Co se v článku dozvíte?
Bez receptu na domáci vek nemôžete začať chlebíčky vôbec pripravovať!
Je o toľko mäkšia, vláčnejšia a voňavejšia ako tá kupovaná.
Kupovanú si už nikdy nekúpite.
Máme pre vás aj konkrétne tipy čoho sa pri pečení vyvarovať a na čo si dať pozor (nájde ich na konci článku).
Naše recepty
Tradičné domáce veka na chlebíčky z bielej múky
Najlepšia domáca celozrnná veka
Bezlepkový chlieb na domáce chlebíčky
Ako upiecť najlepšie veku na chlebíčky?
Najprv sa uistite, že je váš chlieb hotový
Ostrieľaní pekári to spoznajú po sluchu, keď na bochník poklepú. Jednoduchší spôsob je zmerať teplotu veky v jej strede. Za úplne upečený bochník z hladkej múky sa považuje ten, u ktorého nameriate tepotu medzi 87 – 90 °C.
Veky, ktoré sú upečené z celozrnnej múky by mali dosiahnuť tepoty 93 °C až 96 °C.
Nevyberajte veku z formy príliš skoro
Ruky preč aspoň do chvíle, než sa trochu schladí. Vo forme veku nechajte stáť 5 – 10 minút. Po dlhšej dobe sa postranná a spodná kôrka začne pripekať, takže bude skôr spálená ako krehká.
Nekrájajte za chlieb tepla
Keď tak urobíte, značná časť vlhkosti z vášho bochníka sa odparí. Navyše pri krájaní chleba ho prirodzene trochu stláčate, a to rukou aj nožom, a preto nikdy nebude tak nadýchaný, ako by mal byť.
Podobné články
Aké sú tie najlepšie recepty na košíčkové náplne nielen na vianočné oslavy? My vám to radi prezradíme
Najlepšie recepty na zdravé cukrovinky na Vianoce, ktoré musíte vyskúšať. Ani nespoznáte ten rozdiel!
Vynikajúce náplne do vianočných cukroviniek, po ktorých sa budete olizovať
Recepty na vianočné pečivo bez váženia alebo pečieme s hrnčekmi
Tradičná vianočná štôlňa v 8 skvelých receptoch: inšpirujte sa!
Recepty na aromatické vianočné pečivo s rumom 5x inak. Inšpirujte sa!
Naše recepty na biskupský chlebíček z bielkov si zamilujte. Nadýchané, jemné a lahodné
Obohaťte si vašu vianočnú tabuľu receptami na ovocný chlebíček. Nie je to len o vianočke a vianočnom pečive!