Domáci vianočný punč zo Švédska
24. 9. 2025
Korenený punč zo Škandinávie rozhodne zahreje aj najväčšieho zmrzlíka.
INGREDIENCIE
- 2 fľaše červeného vína s ovocnou chuťou
- 1 fľaša portského vína
- 3 ks celej škorice
- 14 klinčekov
- kôra z 1 pomaranča
- 1 hrnček cukru
- ¾ hrnčeka rumu
- ¼ hrnčeka brandy (nemusí byť)
- 1 hrnček hrozienok
- 1 hrnček pražených mandlí
POSTUP
- Všetky vína, korenia a pomarančovú kôru dáme do hrnca a varíme na miernom plameni.
- Po 20 minútach pridáme cukor, rum a varíme ešte 5 minút do rozpúšťania cukru.
- Celú dobu by zmes mala iba prebublávať, nie variť.
- Servírujeme s hrozienkami a mandľami buď v samostatnom pohári, alebo v keramickej mise.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta