Domáci vianočný punč zo Švédska

24. 9. 2025

Korenený punč zo Škandinávie rozhodne zahreje aj najväčšieho zmrzlíka.

INGREDIENCIE

  • 2 fľaše červeného vína s ovocnou chuťou
  • 1 fľaša portského vína
  • 3 ks celej škorice
  • 14 klinčekov
  • kôra z 1 pomaranča
  • 1 hrnček cukru
  • ¾ hrnčeka rumu
  • ¼ hrnčeka brandy (nemusí byť)
  • 1 hrnček hrozienok
  • 1 hrnček pražených mandlí

POSTUP

  • Všetky vína, korenia a pomarančovú kôru dáme do hrnca a varíme na miernom plameni.
  • Po 20 minútach pridáme cukor, rum a varíme ešte 5 minút do rozpúšťania cukru.
  • Celú dobu by zmes mala iba prebublávať, nie variť.
  • Servírujeme s hrozienkami a mandľami buď v samostatnom pohári, alebo v keramickej mise.
Červený punč s vínom a brandy.
sonomamag.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.4 / 5 (35 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *