Fitness tvarohové cukrovinky

24. 9. 2025

Hoci veľa ľudí zdravšie varianty cukroviniek a ostatných maškŕt zatracuje, táto receptúra je veľmi podarená.

Vo finálnej verzii je rovnako chutná ako klasické cukrovinky z bielej múky. Ostatne posúďte sami!

Ingrediencie:

  • 330 g celozrnnej ražnej múky
  • 1 žĺtok
  • 250 g masla
  • 250 g mäkkého nízkotučného tvarohu v kocke
  • štipka soli
  • marhuľová marmeláda na zlepovanie
  • pistácie na ozdobu

Postup:

  • Celozrnnú ražnú múku dajte do misy, pridajte štipku soli, nakrájané maslo, tvaroh, žĺtok a všetko spracujte na hladké nelepivé cesto (ak bude lepiť, pridajte trochu múky).
  • Vypracované cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte tak 2 až 3 hodinky odpočívať v chladničke.
  • Kto chce, môže si ho pokojne jeden deň zarobiť a spracovávať až nasledujúci deň.
  • Cesto dajte na pomúčenú dosku a rozvaľkajte na plát o sile 3 až 4 milimetre. Vykrájajte motívy podľa ľubovôle, hviezdičky, stromčeky a podobne, dajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Predhrejte si rúru na 170 °C a cukrovinky pečte zhruba 15 až 20 minút, záleží na rúre.
  • Malo by byť doružova, ale pokiaľ nemáte istotu kvôli použitiu inej múky, môžete skúsiť do jednej kvietky zapichnúť špajľu.
  • Po upečení nechajte cukrovinky vychladnúť a potom k sebe pomocou marhuľovej marmelády zlepte vždy jednu plnú kytičku s druhou, čo má otvor.
  • Akonáhle máte hotovo, nasypte do každého otvoru trochu nasekaných pistácií (hlavne musia byť nesolené).
  • Kto má rád, môže ešte potrieť kvietky čokoládovou polevou a až potom posypať pistáciami.
Zdroj: žena-in.sk

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.7 / 5 (41 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *