Hrudky z burizónov
24. 9. 2025
Sladučké hrudky potešia všetkých fanúšikov čokolády a lahodných dezertov.
Páčiť sa budú hlavne deťom, pretože obsahujú obľúbené cukríky M&M’S Minis!
Ingrediencie
- 1 šálka + 2 lyžice hnedého cukru (asi 200 g)
- ¼ šálky vody
- ½ lyžičky soli
- 1 polievková lyžica kukuričného sirupu (voliteľné)
- 1 šálka smotany na šľahanie
- 8–9 ks čokolády (druh závisí od vášho výberu)
- 2 šálky burizónov
- 1 balíček M&M’S Minis na zdobenie
Postup
- Vložte prvé štyri ingrediencie do hrnca a za stáleho miešania zahrievajte, aby sa cukor rozpustil.
- Priveďte do varu a nechajte na strednom ohni asi 5 minút hustnúť.
- Vypnite zahrievanie, pridajte krém a premiešajte, kým sa všetko neprepojí.
- Priveďte znovu do varu a nechajte prevariť. Použite cukrársky teplomer a varte tak dlho, pokiaľ nedosiahnete teplotu 121 °C.
- Odstráňte zo zdroja tepla a nechajte vychladnúť na teplotu 82 °C.
- Pridajte do zmesi čokoládu a miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
- Prisypte burizóny a premiešajte.
- Nechajte zmes vychladnúť tak, aby ste s ňou mohli pracovať a nepopálili ste sa.
- Pomocou rúk alebo lyžice vypracujte hrudky a obaľte ich v cukríkoch M&M’S Minis.
- Nechajte úplne vychladnúť a podávajte.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta