Hrudky z burizónov

24. 9. 2025

Sladučké hrudky potešia všetkých fanúšikov čokolády a lahodných dezertov.

Páčiť sa budú hlavne deťom, pretože obsahujú obľúbené cukríky M&M’S Minis!

Ingrediencie

  • 1 šálka + 2 lyžice hnedého cukru (asi 200 g)
  • ¼ šálky vody
  • ½ lyžičky soli
  • 1 polievková lyžica kukuričného sirupu (voliteľné)
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • 8–9 ks čokolády (druh závisí od vášho výberu)
  • 2 šálky burizónov
  • 1 balíček M&M’S Minis na zdobenie

Postup

  • Vložte prvé štyri ingrediencie do hrnca a za stáleho miešania zahrievajte, aby sa cukor rozpustil.
  • Priveďte do varu a nechajte na strednom ohni asi 5 minút hustnúť.
  • Vypnite zahrievanie, pridajte krém a premiešajte, kým sa všetko neprepojí.
  • Priveďte znovu do varu a nechajte prevariť. Použite cukrársky teplomer a varte tak dlho, pokiaľ nedosiahnete teplotu 121 °C.
  • Odstráňte zo zdroja tepla a nechajte vychladnúť na teplotu 82 °C.
  • Pridajte do zmesi čokoládu a miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
  • Prisypte burizóny a premiešajte.
  • Nechajte zmes vychladnúť tak, aby ste s ňou mohli pracovať a nepopálili ste sa.
  • Pomocou rúk alebo lyžice vypracujte hrudky a obaľte ich v cukríkoch M&M’S Minis.
  • Nechajte úplne vychladnúť a podávajte.

Hrudky z burizónov, zdobené farebnými cukríkmi.
zdroj: theflavorbender.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.3 / 5 (13 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *