Kakaové jamkové cukrovinky s marshmallow a mätou

24. 9. 2025

Ste fanúšikom mätovej čokolády a marshmallow? Tak toto vám určite padne do noty. Vyskúšajte tento experiment, treba sa pečenie týchto cukroviniek stane vašou vianočnou tradíciou.

Ingrediencie:

  • ⅓ hrnčeka nastrúhanej čokolády
  • 6 lyžíc zmäknutého masla
  • ¾ hrnčeka hnedého cukru
  • 1 veľké vajce
  • ¼ lyžičky mätového extraktu
  • ¼ hrnčeka a 2 lyžice kakaového prášku
  • ¾ hrnčeka polohrubej múky
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky soli

Na náplň:

  • 6 veľkých marshmallow cukríkov
  • nadrvené lízanky alebo mätové cukríky na ozdobu

Postup:

  • Predhrejte si rúru na 175 °C a nachystajte si dva plechy vyložené papierom na pečenie.
  • Nad vodným kúpeľom si rozpustite čokoládu.
  • V strednej mise si vyšľahajte maslo s cukrom do hladkej, nadýchanej peny (2-3 min.)
  • Pridajte vychladnutú čokoládu, vajce, mätový extrakt a šľahajte dohladka.
  • V inej mise si zmiešajte zvyšné sypké ingrediencie, a potom ich pridajte k vyšľahanej zmesi.
  • Všetko dôkladne vymiešajte.
  • Z cesta vytvarujte guľôčky, vyskladajte na plech, potom ich rukou stlačte a prstom urobte uprostred jamky.
  • Dajte piecť na 8 minút.
  • Medzitým si nakrájajte marshmallow na menšie kúsky.
  • Po 8 minútach sušienky z rúry vyberte, do jamiek nasypte marshmallow a dajte do rúry na ďalšie 3-4 minúty.
  • Upečené môžete posypať kúskami lízaniek alebo cukríkov.
Zdroj: pxhere.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.7 / 5 (31 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *