Kakaové jamkové cukrovinky s marshmallow a mätou
24. 9. 2025
Ste fanúšikom mätovej čokolády a marshmallow? Tak toto vám určite padne do noty. Vyskúšajte tento experiment, treba sa pečenie týchto cukroviniek stane vašou vianočnou tradíciou.
Ingrediencie:
- ⅓ hrnčeka nastrúhanej čokolády
- 6 lyžíc zmäknutého masla
- ¾ hrnčeka hnedého cukru
- 1 veľké vajce
- ¼ lyžičky mätového extraktu
- ¼ hrnčeka a 2 lyžice kakaového prášku
- ¾ hrnčeka polohrubej múky
- ½ lyžičky prášku do pečiva
- ¼ lyžičky soli
Na náplň:
- 6 veľkých marshmallow cukríkov
- nadrvené lízanky alebo mätové cukríky na ozdobu
Postup:
- Predhrejte si rúru na 175 °C a nachystajte si dva plechy vyložené papierom na pečenie.
- Nad vodným kúpeľom si rozpustite čokoládu.
- V strednej mise si vyšľahajte maslo s cukrom do hladkej, nadýchanej peny (2-3 min.)
- Pridajte vychladnutú čokoládu, vajce, mätový extrakt a šľahajte dohladka.
- V inej mise si zmiešajte zvyšné sypké ingrediencie, a potom ich pridajte k vyšľahanej zmesi.
- Všetko dôkladne vymiešajte.
- Z cesta vytvarujte guľôčky, vyskladajte na plech, potom ich rukou stlačte a prstom urobte uprostred jamky.
- Dajte piecť na 8 minút.
- Medzitým si nakrájajte marshmallow na menšie kúsky.
- Po 8 minútach sušienky z rúry vyberte, do jamiek nasypte marshmallow a dajte do rúry na ďalšie 3-4 minúty.
- Upečené môžete posypať kúskami lízaniek alebo cukríkov.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta