Karamelová poleva

24. 9. 2025

Čo budete potrebovať?

  • 2 bielky
  • 300 g práškového cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 50 g cukru krupica
  • 50 ml horúcej vody

Postup:

  • Bielky utrite s práškovým cukrom a citrónovou šťavou.
  • Cukor krupicu nasypte do kastrólika a uvarte z neho karamel, do ktorého potom prilejte vodu a rozvarte, tým zabránite tomu, aby sa v karameli utvorili hrudky.
  • Nechajte vychladnúť a potom pridajte karamel do bielkovej zmesi a premiešajte. Karamelová poleva je hotová na použitie.
Poleva s karamelom na vianočné pečivo.
Zdroj: browneyedbaker.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.5 / 5 (34 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *