Karamelová poleva
24. 9. 2025
Čo budete potrebovať?
- 2 bielky
- 300 g práškového cukru
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 50 g cukru krupica
- 50 ml horúcej vody
Postup:
- Bielky utrite s práškovým cukrom a citrónovou šťavou.
- Cukor krupicu nasypte do kastrólika a uvarte z neho karamel, do ktorého potom prilejte vodu a rozvarte, tým zabránite tomu, aby sa v karameli utvorili hrudky.
- Nechajte vychladnúť a potom pridajte karamel do bielkovej zmesi a premiešajte. Karamelová poleva je hotová na použitie.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta