Slané vianočné recepty
Cukrovia, vianočka či štôlňa zďaleka nie sú jedinými typickými vianočnými pokrmami, ktoré sa nám pri predstave najkrajších sviatkov v roku vybavia. Len málokto si dokáže predstaviť štedrovečerné menu bez vyprážaného kapra či rezňa a zemiakového šalátu . Prvým chodom však často býva polievka. Naučíme vás, ako pripraviť tú najlepšiu rybiu polievku alebo tradičnú hrachovku .
Čo podávať na Boží hod? Okrem obľúbenej kačice či sviečkovej omáčky môžete skúsiť sviatočnú šunku. Variant pečené vianočné šunky existuje veľa, s pomarančmi, jablkami alebo medom. Prekvapte svoju rodinu a blízkych počas tohtoročných sviatkov novými pokrmami. Uvidíte, že to ocenia!
Dali by ste si po všetkých tých sladkostiach niečo slaného na zub ? Vyskúšajte recepty na slané vianočné pečivo . Pečivo zo škvarkov, masti či lístkového cesta bude príjemnou zmenou. Poradíme vám, ako si ho ľahko a rýchlo pripraviť.
Po Vianociach sa mnoho z nás teší na Silvestra a príchod nového roka . Spríjemnite si čakanie obloženými misami, chlebíčkami či jednohubkami. Inšpirujte sa pestrou paletou našich nátierok na chlebíčky . Prezradíme vám aj to, ako do nich nenápadne spotrebovať „zvyšky“ z chladničky.
Pečené šunkové koleno na pomarančoch
Okrem jabĺk môžete na prípravu vianočnej šunky použiť aj pomaranče. Ingrediencie: Postup:
Nakladaný vianočný kapor na grile
Rýchly recept na vianočného kapra pripravíte aj pomocou grilu. Ak máte doma nejaký po ruke, vyskúšajte. Budete sami prekvapení. Ingrediencie: Na marinádu: Postup:
Vianočný vyprážaný kapor v cestíčku
Klasického kapra v trojobale pripravuje každý z nás a všetci máme svoj najobľúbenejší spôsob, ako na to, napriek tomu nie je na škodu, skúsiť vyprážaného kapra aj inak. Čo budete potrebovať? Postup:
Tradičný vianočný kapor vyprážaný v trojobale
Kapor na Vianoce je tradícia, ktorá sa v mnohých rodinách ešte stále udržuje. K tomu je určite potrebné, aby dotyční mali túto rybu radi. Ako sa hovorí, v jednoduchosti je krása. Práve tento recept je úplne jednoduchý. Ingrediencie: Postup:
Pečený kapor v rúre so slaninou a cesnakom
Milujete pečeného kapra aj slaninu? Ak ste tieto dve ingrediencie ešte nikdy neskúsili dať dohromady, teraz máte príležitosť. Potrebné ingrediencie: Postup receptu:
Kapor pečený s jablkami a chrenom
Potrebné ingrediencie: Postup:
Slávnostný kapor na modro na vianočný stôl
Aj varený kapor môže veľmi príjemne potešiť. A to nielen, keď hľadáte diétnu verziu. Ingrediencie: Postup:
Štedrovečerný kapor na čierno
Čo si prestavíme pod pojmom vianočný kapor? Recept na kapra na čierno? Áno. Môže byť! Suroviny: Postup varenia:
Hubový kuba s údeným mäsom
Recept na vianočného kubu môžete ozvláštniť údeným mäsom. Nie je to síce tradičný staročeský pokrm, pretože sa v ňom objavuje mäsitá zložka, ale ak sa bez mäsa jednoducho nezaobídete, môžete ho pridať. Ingrediencie: Postup:
Hubový kuba z krúp
Tento recept sa hodí na prípravu hubového kubu z čerstvých húb. Tradičnejší je ale zo sušených húb. V zime sa čerstvé huby predsa len ťažko zháňajú. Dajte si pozor pri množstve. Čerstvých húb potrebujete viac ako sušených. Príprava trvá 1 hodinu. Množstvo…
Pôvodný staročeský kuba z rúry
Pravý vianočný hubový kuba
Vianočný kuba sa tiež niekedy nazýva hubový kuba alebo čierny kuba. Podľa toho receptu na vianočného kubu s hubami pripravíte tradičný staročeský pokrm. Pokiaľ nemáte radi krúpy, môžete ich nahradiť žemľami (strúhanými alebo nakrájanými). Tento recept počíta aj s týmto variantom. Ingrediencie…
Kaprie ikry na pytliacky spôsob
Na tento recept potrebujete len málo ingrediencií, ale uvaríte si pochúťku, po ktorej sa budete olizovať. Ako postupovať nájdete v nasledujúcich riadkoch. Aké suroviny budú potrebné? Aký je postup varenia?
Nechcete nič vyprážané? Vyskúšajte dusené kaprie ikry
Pokiaľ nie ste fanúšikmi vyprážania, môžete si kaprie ikry tiež udusiť. Do receptu patrí aj trocha zelene, pripravte si bylinky, ktoré máte najradšej. A čo ešte potrebujete na tento recept? Ako postupovať pri varení?
Vyprážané kaprie ikry si okoreňte podľa chuti
Prvý recept bude na vyprážané kaprie ikry. Tento recept je tradičný a ikry sa ako pochúťka hodia nielen k vianočnému stolu. Okoreňte si ich podľa svojej chuti, obľúbená je cibuľa, cesnak alebo šalotka. Skvelú chuť im dodá aj citrón. A čo budete na…
Kapor v čiernom sose
Vianoce sú za dverami a vy neviete, aký recept na rybu zvoliť? Doprajte svojim hosťom ozajstné hody a pripravte im kapríka, ktorého ešte nejedli! Nechajte si chutiť! Ingrediencie Postup Ryba Omáčka
Kaprie filé vo slivkovo-višňovej omáčke
Tomuto receptu sa niekedy tiež hovorí „čierny kapor“. Jedná sa o zaujímavú sladkú pochúťku, ktorej chuť tvorí kombinácia lahodných sliviek, čerešňovej šťavy a medu. Trocha balzamikového octu dodáva dokonalú rovnováhu kyslosti a vytvára nezabudnuteľnú hostinu v staropoľskom štýle. Pusťte sa do prípravy! Ingrediencie Postup
Kapor po židovsku
Tento recept poteší všetkých, ktorí majú radi jedlo, ktoré upokojuje a navodí príjemný pocit v tele. Chuť kapra je sladká, ale zároveň výrazná. Vyskúšajte tento recept a uvidíte, že sa po pripravenom jedle len „zapráši“! Ingrediencie Kapor Omáčka Postup
Kapor na čiernom pive
Ak ste milovníkmi chuti piva, potom je tento recept pre vás ako stvorený. Skombinujte úžasnú chuť ryby so zaujímavou chuťou čierneho horkosladkého piva a vychutnajte si spoločné chvíle s rodinou, ktorá vás za túto dobrotu bude na rukách nosiť! Ingrediencie Postup