Krehké plnené rožky

24. 9. 2025

Aj plnené rožteky pripravovali dávno pred nami naši predkovia, doprajte si ich tiež!

Patrí tento recept na orechové vianočné cukrovinky medzi vašich obľúbencov na vianočnom stole?

Budete potrebovať:

Cesto:

  • 200 g masla
  • 300 g polohrubej múky
  • 140 g práškového cukru
  • 90 g mletých orechov
  • 1 lyžičku holandského kakaa

Krém:

  • maslo – záleží na počte rožkov
  • práškový cukor – podľa chuti
  • kakao

Postup prípravy:

  • Najskôr si predhrejte rúru na 170 stupňov.
  • Zmiešajte všetky ingrediencie na cesto a vypracujte z nich hutné cesto.
  • Hotové cesto vložte aspoň na jednu hodinu do chladničky.
  • Pripravte si formičky, do ktorých začnite cesto plniť.
  • Pečte asi 11 minút – do doby, než začnú okraje ružovieť.
  • Nechajte chvíľku vychladnúť a potom rožky opatrne z formičiek vyklepnite.
  • Pripravte si krém.
  • Maslo s cukrom a kakaom vyšľahajte do peny.
  • Na vychladnutý rožok nastriekajte krém a priklopte rožkom druhým.
  • Takto pripravené plnené rožteky môžete dozdobiť bielou alebo tmavou čokoládou.
krehké plnené rožky s bielou aj mliečnou čokoládou
Zdroj foto: pinterest.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.7 / 5 (16 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *