Krehké plnené rožky
24. 9. 2025
Aj plnené rožteky pripravovali dávno pred nami naši predkovia, doprajte si ich tiež!
Patrí tento recept na orechové vianočné cukrovinky medzi vašich obľúbencov na vianočnom stole?
Budete potrebovať:
Cesto:
- 200 g masla
- 300 g polohrubej múky
- 140 g práškového cukru
- 90 g mletých orechov
- 1 lyžičku holandského kakaa
Krém:
- maslo – záleží na počte rožkov
- práškový cukor – podľa chuti
- kakao
Postup prípravy:
- Najskôr si predhrejte rúru na 170 stupňov.
- Zmiešajte všetky ingrediencie na cesto a vypracujte z nich hutné cesto.
- Hotové cesto vložte aspoň na jednu hodinu do chladničky.
- Pripravte si formičky, do ktorých začnite cesto plniť.
- Pečte asi 11 minút – do doby, než začnú okraje ružovieť.
- Nechajte chvíľku vychladnúť a potom rožky opatrne z formičiek vyklepnite.
- Pripravte si krém.
- Maslo s cukrom a kakaom vyšľahajte do peny.
- Na vychladnutý rožok nastriekajte krém a priklopte rožkom druhým.
- Takto pripravené plnené rožteky môžete dozdobiť bielou alebo tmavou čokoládou.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta