Krehké rožky s tvarohom

24. 9. 2025

Tieto tvarohové croissanty bez masla sa ľahko pripravujú, sú nadýchané a chutné. Skvele sa hodia na naplnenie lahodným džemom alebo krémom.

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g polohrubej múky
  • 125 g tvarohu
  • 100 g cukru
  • 100 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 80 ml slnečnicového oleja
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 15 g čerstvého droždia
  • kôra z jedného citróna
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Do veľkej misy nasypte obe preosiate múky.
  2. Premiešajte a vytvorte jamku, do ktorej pridajte vajcia, olej, tvaroh, citrónovú kôru, vanilkový extrakt a cukor.
  3. Mlieko mierne ohrejte a rozpustite v ňom kvasnice.
  4. Zmes nalejte do misy s ostatnými prísadami.
  5. Dôkladne premiešajte a začnite rukama hniesť.
  6. Hneťte, kým nezískate mäkké a kompaktné cesto.
  7. Akonáhle je cesto hotové, vložte ho do misy s ľahko pomúčeným dnom, prikryte potravinovou fóliou a nechajte ho kysnúť, kým nezdvojnásobí objem, približne dve hodiny.
  8. Následne cesto rozdeľte na dva diely, z každého dielu vyvaľkajte kruh.
  9. Kruh nožom rozdeľte na 8 trojuholníčkov, ktoré zrolujte od základne k špičke, čím získate klasický tvar rožka.
  10. Pečivo odkladajte na plech s papierom na pečenie, kde ho nechajte ešte hodinu kysnúť.
  11. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi 25-20 minút.
  12. Po upečení nechajte tvarohové rožky dobre vychladnúť a posypte ich práškovým cukrom.
zdroj: tuttofabrodoincucina.it

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.4 / 5 (31 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *