Krehké rožky s tvarohom
24. 9. 2025
Tieto tvarohové croissanty bez masla sa ľahko pripravujú, sú nadýchané a chutné. Skvele sa hodia na naplnenie lahodným džemom alebo krémom.
Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 250 g polohrubej múky
- 125 g tvarohu
- 100 g cukru
- 100 ml mlieka
- 1 vajce
- 80 ml slnečnicového oleja
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 15 g čerstvého droždia
- kôra z jedného citróna
- práškový cukor na posypanie
Postup:
- Do veľkej misy nasypte obe preosiate múky.
- Premiešajte a vytvorte jamku, do ktorej pridajte vajcia, olej, tvaroh, citrónovú kôru, vanilkový extrakt a cukor.
- Mlieko mierne ohrejte a rozpustite v ňom kvasnice.
- Zmes nalejte do misy s ostatnými prísadami.
- Dôkladne premiešajte a začnite rukama hniesť.
- Hneťte, kým nezískate mäkké a kompaktné cesto.
- Akonáhle je cesto hotové, vložte ho do misy s ľahko pomúčeným dnom, prikryte potravinovou fóliou a nechajte ho kysnúť, kým nezdvojnásobí objem, približne dve hodiny.
- Následne cesto rozdeľte na dva diely, z každého dielu vyvaľkajte kruh.
- Kruh nožom rozdeľte na 8 trojuholníčkov, ktoré zrolujte od základne k špičke, čím získate klasický tvar rožka.
- Pečivo odkladajte na plech s papierom na pečenie, kde ho nechajte ešte hodinu kysnúť.
- Pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi 25-20 minút.
- Po upečení nechajte tvarohové rožky dobre vychladnúť a posypte ich práškovým cukrom.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta