Krém z kondenzovaného mlieka a šľahačky bez masla
24. 9. 2025
Hľadáte recept na krém, ktorým by ste ozdobili svoj dezert alebo cukrovinky tak, aby pôsobili vzdušne?
Vyskúšajte recept na nadýchaný krém, ktorý vyzerá ako zasnežená krajina.
Ingrediencie
- 300 g salka
- 300 g minimálne 20% smotany
- 1 g vanilínového cukru
- 1 lyžička koňaku
Postup
- Šľahajte smotanu mixérom, ale opatrne, nie dlhšie ako 3 minúty – mohli by ste šľahačku prešľahať a ona by nakoniec nebola nadýchaná, ale skôr tekutá.
- Potom bez toho, aby ste prestali šľahať, pridajte po častiach kondenzované mlieko. Nakoniec prisypte vanilku a pridajte brandy. Všetko dôkladne premiešajte.
- Niekedy sa môže stať, že je krém zo salka a smotany tekutý. V takom prípade môžete situáciu vylepšiť maslom. Vyšľahajte 200 g masla do sviežej peny a postupne do neho, po malých dávkach, pridávajte tekutú smotanu. Výsledkom je kyslý krém z kondenzovaného mlieka a masla, ktorý je možné použiť aj do akýchkoľvek dezertov.

Krém môžete použiť aj ako náplň do košíčkov.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta