Krém zo salka a masla
24. 9. 2025
Vyskúšajte tento lahodný a ľahký maslový krém s kondenzovaným mliekom, ktorým môžete napríklad ozdobiť sviatočnú tortu, koláč alebo cupcaky.
Krém je veľmi hutný, takže z neho môžete vytvoriť tvary, ako sú napríklad kvetinky. Krém drží svoj tvar, aj keď nie je vychladený.
Ingrediencie
- 200 g mäkkého masla
- 200 g sladeného kondenzovaného mlieka
- potravinárske farbivo (nepovinné)
Postup
- Mäkké maslo (ale nie príliš mäkké) utrite mixérom do svetlej a nadýchanej peny. Šľahajte asi 7 minút.
- Prilejte kondenzované mlieko a šľahajte ešte niekoľko minút.
- Počas šľahania pridajte potravinárske farbivo (nie je to povinné). Zmes má ľahko žltkastú farbu, preto, ak by ste chceli získať biely krém, je nutné pridať biele potravinárske farbivo.
- Hotovú zmes použite na zdobenie tort, koláčov alebo cupcakes.

Radi pri varení používate mascarpone? Potom sa pozrite aj na recept na guľôčky z lotus sušienok, do ktorých môžete mascarpone pridať.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta