Krémová vianočná rybia polievka
24. 9. 2025
Jemná smotanová konzistencia rybej polievky je jednoducho na zahryznutie. Toto predjedlo si na štedrovečernú večeru jednoducho nemôžete nechať ujsť.
Ingrediencie:
- kapria hlava a skelet
- 4 lyžice masla
- 1 cibuľa
- 3 ks mrkvy
- ¼ zeleru
- 2 menšia petržlen
- 3 lyžice hladkej múky
- soľ
- 4 guľôčky celého korenia
- 2 bobkové listy
- 5 guľôčok nového korenia
- 200 ml smotany na šľahanie
- štipka muškátového orieška
- citrónová šťava na dochutenie
- petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
- Najprv si pripravíme vývar.
- Do hrnca si dáme umyté zvyšky kapra alebo inej obľúbenej ryby, pridáme soľ, korenie, nové korenie, bobkový list, 1 mrkvu, kúsok zeleru, 1 petržlen a cibuľu so šupkou.
- Privedieme do varu a varíme na miernom ohni asi hodinu.
- Potom vývar scedíme.
- Na masle si osmažíme zvyšok zeleniny nakrájanej na malé kocky (alebo nastrúhanej).
- Zasypeme múkou, chvíľku restujeme, podlejeme vývarom.
- Varíme do zmäknutia zeleniny.
- Ku koncu zjemníme smotanou a dochutíme trochou citrónovej šťavy, muškátovým orieškom a petržlenovou vňaťou.

Radi by ste uvítali zmenu a dopriali si kapra v inej podobe? Máme pár nápadov!
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta