Krémová vianočná rybia polievka

24. 9. 2025

Jemná smotanová konzistencia rybej polievky je jednoducho na zahryznutie. Toto predjedlo si na štedrovečernú večeru jednoducho nemôžete nechať ujsť.

Ingrediencie:

  • kapria hlava a skelet
  • 4 lyžice masla
  • 1 cibuľa
  • 3 ks mrkvy
  • ¼ zeleru
  • 2 menšia petržlen
  • 3 lyžice hladkej múky
  • soľ
  • 4 guľôčky celého korenia
  • 2 bobkové listy
  • 5 guľôčok nového korenia
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • štipka muškátového orieška
  • citrónová šťava na dochutenie
  • petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  • Najprv si pripravíme vývar.
  • Do hrnca si dáme umyté zvyšky kapra alebo inej obľúbenej ryby, pridáme soľ, korenie, nové korenie, bobkový list, 1 mrkvu, kúsok zeleru, 1 petržlen a cibuľu so šupkou.
  • Privedieme do varu a varíme na miernom ohni asi hodinu.
  • Potom vývar scedíme.
  • Na masle si osmažíme zvyšok zeleniny nakrájanej na malé kocky (alebo nastrúhanej).
  • Zasypeme múkou, chvíľku restujeme, podlejeme vývarom.
  • Varíme do zmäknutia zeleniny.
  • Ku koncu zjemníme smotanou a dochutíme trochou citrónovej šťavy, muškátovým orieškom a petržlenovou vňaťou.
Zdroj: dobruchut.aktuality.sk

Radi by ste uvítali zmenu a dopriali si kapra v inej podobe? Máme pár nápadov!

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.5 / 5 (40 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *