Linecké cukrovinky s kávou a nútelou

24. 9. 2025

Linecké dlhodobo patrí medzi najobľúbenejšie vianočné cukrovinky. Upečte si ho tento rok v netradičnej kávovo-čokoládovej podobe!

Ingrediencie:

  • 460 g hladkej múky
  • 250 g masla
  • 140 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 1 PL instantnej kávy
  • 30 ml espressa
  • lieskooriešková nátierka nútela na zlepenie

Postup:

  1. Pripravte espresso a nechajte ho vychladnúť na izbovú teplotu.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte múku s cukrom a instantnou kávou.
  3. Urobte jamku a do jej stredu pridajte žĺtky, zmäknuté maslo a espresso.
  4. Všetko hneťte, kým cesto nie je hladké a homogénne.
  5. Pokiaľ sa cesto trochu lepí, pridajte malé množstvo múky.
  6. Vzniknuté cesto rozdeľte na pol a zabaľte do potravinárskej fólie.
  7. Dajte na dve hodiny stuhnúť do chladničky.
  8. Následne posypte pracovnú plochu múkou a cesto rozvaľkajte valčekom na hrúbku asi 3 mm.
  9. Pomocou vykrajovačov z cesta vykrájajte požadované tvary a preneste ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  10. Podobne pracujte aj s druhou časťou cesta, iba do cukroviniek vykrájajte pomocou malého vykrajovača ešte jeden otvor.
  11. Následne pomocou lieskovoorieškovej nátierky k sebe jednotlivé kúsky moka cukroviniek spojte.
  12. Plech so zlepenými cukrovinkami vložte do rúry predhriatej na 180 °C.
  13. Pečte 10-15 minút.
zdroj: giallozafferano.it

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.2 / 5 (32 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *