Linecké cukrovinky s kávou a nútelou
24. 9. 2025
Linecké dlhodobo patrí medzi najobľúbenejšie vianočné cukrovinky. Upečte si ho tento rok v netradičnej kávovo-čokoládovej podobe!
Ingrediencie:
- 460 g hladkej múky
- 250 g masla
- 140 g práškového cukru
- 2 žĺtky
- 1 PL instantnej kávy
- 30 ml espressa
- lieskooriešková nátierka nútela na zlepenie
Postup:
- Pripravte espresso a nechajte ho vychladnúť na izbovú teplotu.
- Vo veľkej mise zmiešajte múku s cukrom a instantnou kávou.
- Urobte jamku a do jej stredu pridajte žĺtky, zmäknuté maslo a espresso.
- Všetko hneťte, kým cesto nie je hladké a homogénne.
- Pokiaľ sa cesto trochu lepí, pridajte malé množstvo múky.
- Vzniknuté cesto rozdeľte na pol a zabaľte do potravinárskej fólie.
- Dajte na dve hodiny stuhnúť do chladničky.
- Následne posypte pracovnú plochu múkou a cesto rozvaľkajte valčekom na hrúbku asi 3 mm.
- Pomocou vykrajovačov z cesta vykrájajte požadované tvary a preneste ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- Podobne pracujte aj s druhou časťou cesta, iba do cukroviniek vykrájajte pomocou malého vykrajovača ešte jeden otvor.
- Následne pomocou lieskovoorieškovej nátierky k sebe jednotlivé kúsky moka cukroviniek spojte.
- Plech so zlepenými cukrovinkami vložte do rúry predhriatej na 180 °C.
- Pečte 10-15 minút.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta