Lososové kúsky na panvici so sladkokyslou omáčkou

24. 9. 2025

Losos je vynikajúci doplnok na každý stôl, jeho vláčna, napriek tomu výrazná chuť dokáže pozdvihnúť každý pokrm. Nesklame ani ako jednohubka.

Ak ste ešte jednohubky s lososom nevyskúšali, je na to pravý čas. Budete uchvátení a vaši hostia tiež. Inšpirujte sa napríklad našim receptom na voňavého lososa priamo z panvice, ktorý môže vašich hostí uchvátiť ako lahodné sústo, ktorého sa nebudú môcť nabažiť.

Ingrediencie:

  • losos – akýkoľvek druh
  • sójová omáčka (alebo bezlepková – tamari)
  • sezamový olej
  • med (alebo javorový sirup či hnedý cukor)
  • repkový olej
  • nepovinné prísady: sriracha alebo iná pálivá omáčka, zelená cibuľka a sezamové semienka na ozdobu

Postup práce:

  • Najprv lososa nakrájajte na kocky.
  • Zmiešajte sójovú omáčku, sezamový olej a med (prípadne aj srirachu) a prelejte tým lososa.
  • Premiešajte, aby sa obalil.
  • Voliteľne: V tejto fáze môžete lososa marinovať 30 minút až 6 hodín v chladničke a občas ho premiešať. Tým sa zvýrazní chuť, ale pokiaľ nemáte čas na marinovanie, môžete pokračovať podľa receptu.
  • Rozpáľte veľkú panvicu a pridajte olej.
  • Kúsky lososa vyberte na panvicu pomocou klieští, aby omáčka zostala v miske.
  • Lososa opekajte kožou dole (ak má kožu) 2-3 minúty, potom ho otočte a opekajte 2-3 minúty z druhej strany alebo kým nie je úplne prepečený.
  • Do panvice nalejte zvyšnú omáčku a jemne ju premiešajte, aby sa losos obalil.
  • Podávajte ozdobeného zelenou cibuľkou a sezamovými semienkami.
zdroj: www.bowlofdelicious.com

Vynikajúce jednohubky s lososom nájdete v našom podrobnom sprievodcovi, kde vyhľadáte množstvo ďalších skvelých rád a tipov na jeho využitie v kuchyni.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.5 / 5 (16 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *