Mandľové tortičky
24. 9. 2025
A tu máme opäť obmenu v podobe tortičiek s mandľami.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 100 g mletých mandlí
- 100 g práškového cukru
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 vanilkový cukor
- 250 g zmäknutého masla
Na krém:
- 3 vajcia
- 150 g krupicového cukru
- 250 g zmäknutého masla
Na dokončenie:
- 150 g mandľových polovičiek
- 100 ml rumu
- čokoláda a tuk na polevu
Postup:
- Zo surovín si spracujeme cesto, ktoré necháme aspoň 30 minút v chladničke odležať.
- Potom si z cesta vyvaľkáme cca 4 mm hrubú placku a vykrajujeme kolieska.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút.
- V medzičase si nachystáme krém.
- Vajcia si s cukrom nad vodným kúpeľom vyšľaháme do hustej peny.
- Po vychladení ich vmiešame do vyšľahaného masla s rumom.
- Kolieska zlepujeme krémom a máčame v čokoláde.
- Navrch dávame polovičky mandlí.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta