Matcha makrónky plnené krémom z bielej čokolády

24. 9. 2025

Dokonalé makrónky sú stále obľúbenejšie a nie je sa čomu diviť! Síce ich príprava nie je najjednoduchšia, ale s naším návodom to zvládne aj začiatočník. Vychutnajte si luxusnú kombináciu horko-sladkej chuti.

Čo budete potrebovať

Na škrupiny:

  • 45 g mletých mandlí
  • 3 g matcha prášku
  • 45 g práškového cukru
  • 40 g vaječných bielkov
  • 40 g kryštálového cukru

Na náplň:

  • 75 ml smotany na šľahanie
  • 125 g bielej čokolády
  • 30 g masla
  • 5 g matcha prášku

Postup

  • Najprv si pripravte škrupiny.
  • Do misy preosejte mleté mandle, matcha prášok a práškový cukor.
  • Pokiaľ v site zostanú veľké kusy mletých mandlí, zlikvidujte ich.
  • Do veľkej čistej misy pridajte bielky a pomocou elektrického mixéra ich vyšľahajte do peny.
  • Pomaly pridávajte kryštálový cukor a šľahajte do tuhých vrcholov.
  • Voliteľne pridajte potravinárske farbivo podľa vlastného výberu a prešľahajte.
  • Do bielkov vmiešajte v 2 – 3 prídavkoch preosiate mleté mandle s matcha práškom a práškovým cukrom.
  • Začnite zmes jemne skladať a pomocou špachtle v nej vytvorte písmeno J.
  • Akonáhle sa suché ingrediencie spoja s pusinkami, môžete z cesta začať vytláčať vzduch tak, že ho pri prekladaní pritlačíte k stranám misy.
  • Skladajte, pokiaľ nie je cesto lesklé a nemá hustú konzistenciu.
  • Preneste cesto do cukrárskeho vrecka s okrúhlym hrotom a na plech vyložený papierom na pečenie nanášajte cca 4 cm kolieska.
  • Nechajte 1-2 hodiny zaschnúť.
  • Pečte v predhriatej rúre na 140 ° C po dobu 10-15 minút.
  • Škrupiny sú hotové, keď s nimi zatrasiete a nebudú sa hýbať.
  • Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
  • Teraz si pripravte náplň.
  • Bielu čokoládu nahrubo nasekajte a dajte do veľkej misy spolu s matcha práškom.
  • Smotanu zahrejte na sporáku alebo v mikrovlnnej rúre.
  • Bielu čokoládu zalejte horúcou smotanou a misu prikryte tanierom – nechajte 5 minút odležať.
  • Zložte tanier a miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
  • Pridajte maslo a miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
  • Dajte na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
  • Vyberte náplň z chladničky a dajte ju do cukrárskeho vrecka.
  • Do stredu makronkovej škrupiny naneste kopček náplne a priklopte ďalšou škrupinou zodpovedajúcej veľkosti.
  • Užite si to!
Makrónky s chuťou zeleného čaju plnené krémom z bielej čokolády.
www.zhangcatherine.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.8 / 5 (34 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *