Matcha makrónky plnené krémom z bielej čokolády
24. 9. 2025
Dokonalé makrónky sú stále obľúbenejšie a nie je sa čomu diviť! Síce ich príprava nie je najjednoduchšia, ale s naším návodom to zvládne aj začiatočník. Vychutnajte si luxusnú kombináciu horko-sladkej chuti.
Čo budete potrebovať
Na škrupiny:
- 45 g mletých mandlí
- 3 g matcha prášku
- 45 g práškového cukru
- 40 g vaječných bielkov
- 40 g kryštálového cukru
Na náplň:
- 75 ml smotany na šľahanie
- 125 g bielej čokolády
- 30 g masla
- 5 g matcha prášku
Postup
- Najprv si pripravte škrupiny.
- Do misy preosejte mleté mandle, matcha prášok a práškový cukor.
- Pokiaľ v site zostanú veľké kusy mletých mandlí, zlikvidujte ich.
- Do veľkej čistej misy pridajte bielky a pomocou elektrického mixéra ich vyšľahajte do peny.
- Pomaly pridávajte kryštálový cukor a šľahajte do tuhých vrcholov.
- Voliteľne pridajte potravinárske farbivo podľa vlastného výberu a prešľahajte.
- Do bielkov vmiešajte v 2 – 3 prídavkoch preosiate mleté mandle s matcha práškom a práškovým cukrom.
- Začnite zmes jemne skladať a pomocou špachtle v nej vytvorte písmeno J.
- Akonáhle sa suché ingrediencie spoja s pusinkami, môžete z cesta začať vytláčať vzduch tak, že ho pri prekladaní pritlačíte k stranám misy.
- Skladajte, pokiaľ nie je cesto lesklé a nemá hustú konzistenciu.
- Preneste cesto do cukrárskeho vrecka s okrúhlym hrotom a na plech vyložený papierom na pečenie nanášajte cca 4 cm kolieska.
- Nechajte 1-2 hodiny zaschnúť.
- Pečte v predhriatej rúre na 140 ° C po dobu 10-15 minút.
- Škrupiny sú hotové, keď s nimi zatrasiete a nebudú sa hýbať.
- Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
- Teraz si pripravte náplň.
- Bielu čokoládu nahrubo nasekajte a dajte do veľkej misy spolu s matcha práškom.
- Smotanu zahrejte na sporáku alebo v mikrovlnnej rúre.
- Bielu čokoládu zalejte horúcou smotanou a misu prikryte tanierom – nechajte 5 minút odležať.
- Zložte tanier a miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
- Pridajte maslo a miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
- Dajte na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
- Vyberte náplň z chladničky a dajte ju do cukrárskeho vrecka.
- Do stredu makronkovej škrupiny naneste kopček náplne a priklopte ďalšou škrupinou zodpovedajúcej veľkosti.
- Užite si to!

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta