Nadýchané pusinky z mandlí
24. 9. 2025
Tento recept pochádza z Nemecka a môžu si na ňom pochutnať všetci, vrátane osôb, ktorých telo má intoleranciu na lepok a mlieko.
V Nemecku sa tieto cukrovinky pečú počas adventu.
Vyskúšajte rýchly, jednoduchý a hlavne chutný recept, ktorý si rýchlo obľúbite!
Ingrediencie
- 4 vaječné bielky
- 1 šálka bieleho cukru
- 1 ½ šálky mandľovej múky alebo viac podľa potreby
- ¼ lyžičky mletej škorice
Postup
- Predhrejte rúru na 150 °C a dva plechy vyložte pergamenovým papierom.
- V mise šľahajte bielky, kým sa nevytvoria tuhé špičky. Postupne pridávajte cukor po lyžičkách a pokračujte v šľahaní pri vysokých otáčkach.
- V mise zmiešajte mandľovú múku so škoricou a stierkou ich vmiešajte do bielkovej zmesi. Pokiaľ je zmes príliš riedka, pridajte viac mletých mandlí.
- Pomocou dvoch lyžičiek dávajte na pripravené plechy malé kopčeky mandľovej zmesi vo vzdialenosti 2 cm od seba.
- Pečte v predhriatej rúre, pokiaľ nie sú pusinky ľahko prepečené. Zaberie to cca 15–20 minút.
- Cukrovinky opatrne vyberte z plechov a nechajte vychladnúť na drôtených mriežkach.

Uvedený recept obsahuje škoricu. Ak patríte medzi jej milovníkov, potom vás určite zaujmú recepty na škoricové vianočné cukrovinky. Preskúmajte ich!
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta