Nátierka z červenej repy s chrenom
24. 9. 2025
Chrenový dip z červenej repy je živý, aromatický a vyrobený zo zdravých surovín. Je to ideálne predjedlo alebo výživná desiata.
Túto dobrotu môžete podávať na oslavách, večierkoch, ale aj ako príjemnú osviežujúcu desiatu.
Ingrediencie
- 2 veľké repy (alebo 4 menšie repy)
- 2–4 polievkové lyžice chrenu (podľa toho, ako veľmi chcete cítiť chren)
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 1/4 lyžičky korenia
- 1/2 šálky 4% plnotučného jogurtu
Postup
- Repu opláchnite a vložte do hrnca so studenou vodou.
- Priveďte vodu do varu a potom ju stiahnite na strednú teplotu.
- Repu varte 45–60 minút, alebo pokiaľ ju nemožno ľahko prepichnúť špajdľou. V priebehu varenia môžete vodu dolievať.
- Keď je repa hotová, zlejte vodu a schlaďte ju v sitku. Dajte repu pod studenú vodu a palcom olúpte šupku. Palcom pritlačte natoľko, aby šupka akoby skĺzla. Najľahšie sa vám bude repa šúpať, keď ju budete držať pod tečúcou studenou vodou.
- Repu nakrájajte nahrubo.
- Vložte ju do kuchynského robota a nechajte ho bežať asi 30 sekúnd. Zoškrabnite steny a spracovávajte ďalších 30 sekúnd až minútu, kým repa nebude rozomletá.
- Pridajte chren, soľ, mleté korenie, jogurt a spracovávajte 10 sekúnd, kým sa nespoja.
- Preložte do misky a vychutnajte si ju s krekrami, tyčinkami alebo ju namažte na obľúbené pečivo.

Chcete dip alebo nátierku použiť pri niektorej z príležitostí, kedy sa máte stretnúť so svojou rodinou alebo priateľmi? Prekvapte ich zaujímavým zdobením chlebíčkov!
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta