Nepečené moka vianočné sušienky

24. 9. 2025

Tieto nepečené moka sušienky je nutné skladovať v mrazničke, pred podávaním ich ale ponechajte 5-10 minút pri izbovej teplote.

Ingrediencie:

  • 200 g maslových sušienok
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 80 g práškového cukru
  • 300 g kondenzovaného mlieka
  • 40 g instantnej kávy

Na polevu

  • 100 g horkej čokolády
  • nasekané mandle alebo lieskové oriešky podľa potreby

Postup:

  1. Z celkového množstva smotany odoberte dve až tri polievkové lyžice, pridajte instantnú kávu a zahrievajte na sporáku, kým sa káva nerozpustí.
  2. Nechajte úplne vychladnúť a potom pridajte kondenzované mlieko, najlepšie studené z chladničky.
  3. Dôkladne premiešajte, kým sa káva nespojí s kondenzovaným mliekom.
  4. Vyšľahajte zvyšnú smotanu s práškovým cukrom a pomaly ju pridávajte do kondenzovaného mlieka s kávou.
  5. Mali by ste získať ľahkú, nadýchanú zmes.
  6. Zmes vložte do pekáča vyloženého papierom na pečenie, výšku zmesi prispôsobte vašim preferenciám.
  7. Pokiaľ zmes rozotrete príliš riedko, bude tenká aj vrstva, ktorú vložíte do sušienok.
  8. Vložte na niekoľko hodín do mrazničky.
  9. Pomocou vykrajovača, ktorého veľkosť čo najviac zodpovedá veľkosti maslových sušienok, vykrájajte zmrznutý kávový krém.
  10. Položte ho na jednu sušienku a priklopte druhou.
  11. Sušienky dajte na 30 minút do chladničky.
  12. Následne rozpustite horkú čokoládu a namočte do nej moka cukrovinky.
  13. Nechajte odkvapkať a posypte nasekanými mandľami či orechmi.
  14. Cukrovinky položte zvisle na tanier tak, aby sa ešte čerstvá čokoláda nedotýkala povrchu, a dajte ich do mrazničky.
  15. Potom ich v mrazničke skladujte v kontajneri.
zdroj: sicilianicreativiincucina.it

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.8 / 5 (19 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *