Nepečené moka vianočné sušienky
24. 9. 2025
Tieto nepečené moka sušienky je nutné skladovať v mrazničke, pred podávaním ich ale ponechajte 5-10 minút pri izbovej teplote.
Ingrediencie:
- 200 g maslových sušienok
- 400 ml smotany na šľahanie
- 80 g práškového cukru
- 300 g kondenzovaného mlieka
- 40 g instantnej kávy
Na polevu
- 100 g horkej čokolády
- nasekané mandle alebo lieskové oriešky podľa potreby
Postup:
- Z celkového množstva smotany odoberte dve až tri polievkové lyžice, pridajte instantnú kávu a zahrievajte na sporáku, kým sa káva nerozpustí.
- Nechajte úplne vychladnúť a potom pridajte kondenzované mlieko, najlepšie studené z chladničky.
- Dôkladne premiešajte, kým sa káva nespojí s kondenzovaným mliekom.
- Vyšľahajte zvyšnú smotanu s práškovým cukrom a pomaly ju pridávajte do kondenzovaného mlieka s kávou.
- Mali by ste získať ľahkú, nadýchanú zmes.
- Zmes vložte do pekáča vyloženého papierom na pečenie, výšku zmesi prispôsobte vašim preferenciám.
- Pokiaľ zmes rozotrete príliš riedko, bude tenká aj vrstva, ktorú vložíte do sušienok.
- Vložte na niekoľko hodín do mrazničky.
- Pomocou vykrajovača, ktorého veľkosť čo najviac zodpovedá veľkosti maslových sušienok, vykrájajte zmrznutý kávový krém.
- Položte ho na jednu sušienku a priklopte druhou.
- Sušienky dajte na 30 minút do chladničky.
- Následne rozpustite horkú čokoládu a namočte do nej moka cukrovinky.
- Nechajte odkvapkať a posypte nasekanými mandľami či orechmi.
- Cukrovinky položte zvisle na tanier tak, aby sa ešte čerstvá čokoláda nedotýkala povrchu, a dajte ich do mrazničky.
- Potom ich v mrazničke skladujte v kontajneri.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta