Octové pečivo v mliečnej čokoláde

24. 9. 2025

Výborné nepečené čokoládové pečivo, ktoré zachutí malým aj veľkým. Navyše naň potrebujete iba pár ingrediencií.

Budete potrebovať:

  • 1 šálka cukru
  • 1 šálka tmavého kukuričného sirupu
  • 1 lyžica octu
  • 1 lyžica jedlej sódy
  • 500 g kôstok mliečnej čokolády, rozpustených

Postup:

  • Vymažte maslom plech s rozmermi 33×23 cm
  • Dajte bokom.
  • V hrnci zmiešajte cukor, kukuričný sirup a ocot.
  • Varte na strednom plameni za stáleho miešania, kým sa cukor nerozpustí.
  • Varte bez miešania, pokiaľ teplota zmesi nedosiahne 150°C.
  • Neprevarujte.
  • Zložte z platne a rýchlo vmiešajte jedlú sódu.
  • Nalejte na pripravený plech.
  • Keď zmes vychladne, nakrájajte ju na kúsky o veľkosti sústa.
  • Kúsky ponorte do rozpustenej čokolády a potom pokladajte na papier na pečenie.
  • Nechajte odležať, kým čokoláda nestuhne.
  • Cukrovie skladujte vo vzduchotesnej nádobe.
Nepečené čokoládové pečivo.
www.tasteofhome.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.7 / 5 (19 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *