Octové pečivo v mliečnej čokoláde
24. 9. 2025
Výborné nepečené čokoládové pečivo, ktoré zachutí malým aj veľkým. Navyše naň potrebujete iba pár ingrediencií.
Budete potrebovať:
- 1 šálka cukru
- 1 šálka tmavého kukuričného sirupu
- 1 lyžica octu
- 1 lyžica jedlej sódy
- 500 g kôstok mliečnej čokolády, rozpustených
Postup:
- Vymažte maslom plech s rozmermi 33×23 cm
- Dajte bokom.
- V hrnci zmiešajte cukor, kukuričný sirup a ocot.
- Varte na strednom plameni za stáleho miešania, kým sa cukor nerozpustí.
- Varte bez miešania, pokiaľ teplota zmesi nedosiahne 150°C.
- Neprevarujte.
- Zložte z platne a rýchlo vmiešajte jedlú sódu.
- Nalejte na pripravený plech.
- Keď zmes vychladne, nakrájajte ju na kúsky o veľkosti sústa.
- Kúsky ponorte do rozpustenej čokolády a potom pokladajte na papier na pečenie.
- Nechajte odležať, kým čokoláda nestuhne.
- Cukrovie skladujte vo vzduchotesnej nádobe.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta