Orieškové linecké s náplňou a žĺtkovou polevou
24. 9. 2025
Milujete orechové vianočné cukrovinky? Tu máme výborný recept na linecké cukrovinky so žĺtkovou polevou a náplňou.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 240 g masla
- 300 g hladkej múky
- 100 g cukru múčky
- 120 g mletých vlašských orechov
Na náplň:
- 100 g mletých vlašských orechov
- 2 lyžice rumu
- ½ hrnčeka marhuľového džemu
Poleva:
- 4 žĺtky
- 150 g cukru múčky
- 1 lyžica rumu
Postup:
- Ingrediencie na cesto si spracujeme a necháme aspoň hodinu odpočívať v chladničke.
- Vychladené cesto vyvaľkáme do tenka a vykrajujeme tvary.
- Pečieme pri 180 °C asi 8 minút.
- Medzitým si nachystáme náplň tak, že zmiešame všetky uvedené suroviny.
- Polevu si pripravíme zmiešaním žĺtkov, preosiateho cukru a rumu.
- Polovicu upečených cukroviniek potrieme polevou a polovicu krémom a následne zlepíme.
- Postupujeme opatrne, pečivo je krehké!

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta