Pečenáče z vyprážaného kapra
24. 9. 2025
Zostal vám vyprážaný kapor zo Štedrého dňa a vy neviete, čo s ním?
Potom ho vložte do zaváracieho pohára, zalejte chutným nálevom a nechajte odstáť. Za nejaký čas si na ňom pochutnáte takým spôsobom, že si ho budete chcieť pripravovať pravidelne.
Ingrediencie
- 3 šálky vody
- 1 pohár octu
- ¼ šálky cukru
- 1,5 lyžice soli
- 2 bobkové listy
- 5 zrniek korenia
- 2 stredne veľké cibule
- 2 – 3 lyžice oleja
Postup
- Nakrájajte cibuľu na plátky a osmažte ju na oleji.
- Na dno pohára vložte osmaženú cibuľu, na ňu položte osmaženého kapra a všetko zalejte pripraveným nálevom zo zvyšku surovín.
- Pohár uzavrite a pasterizujte asi 15 minút do okamihu, keď voda začne vrieť. Máte hotovo!
- Takto pripraveného kapra je možné skladovať asi šesť mesiacov.
- Pochúťku podávajte vychladenú.

Ak máte radi experimentovanie, odporúčame vám vyskúšať recepty na kaprie ikry, ktorými svojich hostí dozaista prekvapíte!
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta