Pečenáče z vyprážaného kapra

24. 9. 2025

Zostal vám vyprážaný kapor zo Štedrého dňa a vy neviete, čo s ním?

Potom ho vložte do zaváracieho pohára, zalejte chutným nálevom a nechajte odstáť. Za nejaký čas si na ňom pochutnáte takým spôsobom, že si ho budete chcieť pripravovať pravidelne.

Ingrediencie

  • 3 šálky vody
  • 1 pohár octu
  • ¼ šálky cukru
  • 1,5 lyžice soli
  • 2 bobkové listy
  • 5 zrniek korenia
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 – 3 lyžice oleja

Postup

  • Nakrájajte cibuľu na plátky a osmažte ju na oleji.
  • Na dno pohára vložte osmaženú cibuľu, na ňu položte osmaženého kapra a všetko zalejte pripraveným nálevom zo zvyšku surovín.
  • Pohár uzavrite a pasterizujte asi 15 minút do okamihu, keď voda začne vrieť. Máte hotovo!
  • Takto pripraveného kapra je možné skladovať asi šesť mesiacov.
  • Pochúťku podávajte vychladenú.
Vyprážané kaprie pečenáče v náleve
zdroj: przepisyjoli.com

Ak máte radi experimentovanie, odporúčame vám vyskúšať recepty na kaprie ikry, ktorými svojich hostí dozaista prekvapíte!

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.4 / 5 (19 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *