Pikantná salámová nátierka na chlebíčky
24. 9. 2025
Pripravte si našu nátierku zo salámy, ktorá má skvelú pálivú chuť a luxusnú textúru. Môžete ju podávať ako predjedlo, ale ak hľadáte trochu niečo iné môžete vyskúšať aj tieto recepty na vianočné predjedlá, ktoré chutia výborne.
Čo budeme potrebovať
- 180 g na tenké plátky nakrájanej pancetty
- 30 g chilli papričiek v oleji
- 300 g nakrájanej salámy
- 2 lyžice olivového oleja
- 40 g masla
Postup
- Dajte pancettu do panvice a opekajte na strednú teplotu, občas premiešajte, kým pancetta nezačne chrumkať.
- Salámu vložte do kuchynského robota. Pridajte pancettu, lyžicu oleja z papričiek a papričky.
- Mixujte, kým nie je zmes jemne namletá. Pridajte olivový olej a maslo.
- Spracujte, pokiaľ nebude zmes hladká a roztierateľná tak, ako chcete.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta