Poľské anízové perníčky

24. 9. 2025

Teraz sa presunieme z Talianska do Poľska prostredníctvom voňavých perníčkov. Recept na tie klasické slovenské už ste asi vyskúšali, ale čo tak vyskúšať niečo nové a napriek tomu klasické? Tento recept na cukrovinky s anízom si určite zaradíte medzi svoje obľúbené.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 200 g hladkej múky
  • 60 g cukru kryštál
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 60 g masla
  • 1 vaječný žĺtok
  • 3 lyžice mlieka
  • 1 rovná lyžička drveného anízu

Poleva:

  • 240 g cukru múčka
  • 60 g masla
  • 3-4 lyžice mlieka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • Farebné sypanie

Postup:

  • V mixéri alebo ručne rozmixujte maslo s vaječným žĺtkom a cukrom.
  • Vo vedľajšej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, aníz a z oboch zmesí za prilievania mlieka pripravte cesto.
  • Cesto prikryte a nechajte aspoň hodinu odstáť v chladničke (čím dlhšie, tým lepšie, môže to byť až 24 hodín).
  • Keď bude cesto odležané, vyberte ho z chladničky, prehneťte a vyvaľkajte na pomúčenej doske. Vykrajujte tvary a vložte ich na vymastený a vysypaný plech alebo na plech s papierom na pečenie.
  • Perníčky dajte do rúry predhriatej na 180 °C a pečte po dobu 7-10 minút.
  • Medzitým si pripravte cukrovú polevu. Cukor, maslo, mlieko a vanilkový extrakt zmiešajte dohromady, aby vznikla hladká hmota.
  • Akonáhle upečené perníčky vychladnú, potrite ich maslovým krémom a posypte farebným sypaním.

Na anízové perníčky môžete použiť aj klasickú bielkovú polevu.

Anízové perníčky s cukrovou polevou, zdobené sypaním
Zdroj: thecrumbykitchen.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.8 / 5 (20 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *