Prečo je špaldová múka tak obľúbená?
24. 9. 2025
Každé obilné zrno – ako pšeničné, tak špaldové – obsahuje tri základné zložky, avšak práve múka pšeničná je týchto zložiek zbavená, aby sa lepšie spracovávala.
Špaldová múka obsahuje všetky zložky, avšak spracovanie je oveľa zložitejšie – to sa často prejavuje na cene múky.
Vďaka tomu, že je pšeničná múka zbavená niekoľkých častí zrna, postráda vlákninu a viac sa lepí na steny čriev.
Oproti tomu múka špaldová má zachované všetky zložky zrna a tak je dobrým zdrojom:
- vlákniny,
- bielkovín,
- vitamínov a
- minerálov.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta