Prečo je špaldová múka tak obľúbená?

24. 9. 2025

Každé obilné zrno – ako pšeničné, tak špaldové – obsahuje tri základné zložky, avšak práve múka pšeničná je týchto zložiek zbavená, aby sa lepšie spracovávala.

Špaldová múka obsahuje všetky zložky, avšak spracovanie je oveľa zložitejšie – to sa často prejavuje na cene múky.

Vďaka tomu, že je pšeničná múka zbavená niekoľkých častí zrna, postráda vlákninu a viac sa lepí na steny čriev.

Oproti tomu múka špaldová má zachované všetky zložky zrna a tak je dobrým zdrojom:

  • vlákniny,
  • bielkovín,
  • vitamínov a
  • minerálov.
Špaldová múka vs. biela múka porovnanie. obsahu vitamínov.
Zdroj: ekozivot.cz

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.2 / 5 (31 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *