Recepty

Vianočné sušienky s kokosovou múkou

Jedinečné cukrovinky, ktorými okúzlite všetky návštevy. Stačí len vykrajovače, ktoré používate na pečenie perníčkov, a tento recept! Ingrediencie: Na polevu: Postup:

Hviezdičky s kokosom a mandľami

Chuť kokosu a mandlí robí z týchto cukroviniek skvelý gurmánsky zážitok. Trstinový cukor možno nahradiť aj medom. Ingrediencie: Na polevu: Postup:


Bezlepkové vianočné cukrovinky z kokosovej múky

Lahodnú chuť týchto cukroviniek zaisťuje spojenie kokosu, vanilky a čokolády. Uvidíte, že tieto rožky zachutia každému. Ingrediencie: Na polevu Postup:

Svätomartinské rožky nekysnuté s tvarohom a orechmi

Okrem šľahačky alebo kyslej smotany môžete na odľahčenie a zvláčnenie pridať do cesta aj tvaroh. V tom prípade vás určite poteší tento hrnčekový recept. Ingrediencie: Orechová náplň Postup:


Svätomartinské rožky z kysnutého cesta s orechovou náplňou

Podľa tradície by rožky mali byť kysnuté a plnené orechmi. Okrem tohto variantu ale dnes existuje aj veľa ďalších podôb tejto pochúťky, ktorá svojím tvarom odkazuje na podkovy koňa svätého Martina. Ingrediencie: Orechová náplň Postup:

Krehké svätomartinské rožky s makovou plnkou

Hneď po orechovej náplni je druhou najobľúbenejšou náplňou tá maková. Cesto môžete použiť kysnuté aj nekysnuté, záleží na vašich preferenciách. My sme dali prednosť tomu bez kysnutia. Ingrediencie: Maková náplň Postup: Po vybratí z rúry môžete martinské rožky potrieť zmesou masla…


Svätomartinské rožky zo šľahačky

Ak túžite po ľahkej verzii martinských rožkov, stačí pridať do cesta šľahačku. Ako si môžete všimnúť, v samotnom ceste nie je cukor, ten je až súčasťou náplne. Ingrediencie: Orechová náplň Postup:

Vegetariánska vianočná polievka s hráškom a hubami

Zaujíma vás, ako chutí hrachovka bez tradičnej šunky? Vyskúšajte túto obľúbenú vegetariánsku verziu s „hubovou slaninou“. Ingrediencie Hubová „slanina“ Postup Okrem „hubovej slaniny“ môžete túto polievku ozdobiť tiež malým množstvom vegánskej kyslej smotany, jogurtu alebo kokosového krému a posypať čerstvým nasekaným kôprom.


Sviatočná polievka z hrachu s restovanou cibuľkou

Máte radi vyprážanú cibuľku? Skúste ju použiť ako netradičnú ozdobu tohto lahodného variantu polievky zo žltého hrachu. Ingrediencie Chrumkavá cibuľka: Postup Túto vianočnú polievku s hráškom podávajte ozdobenú chrumkavou vyprážanou cibuľkou.

Staroslovenská štedrovečerná hrachovka

Pokiaľ chcete, môžete okrem mrkvy do tejto hrachovej polievky pridať tiež niekoľko žltých alebo červených zemiakov, hrachovka bude ešte výdatnejšia. Ingrediencie Postup Túto hrachovú vianočnú polievku podávajte teplou ozdobenou petržlenovou vňaťou.


Hrachovka so šunkou a opečeným chlebom

Bohatá polievka s výdatnou chuťou. Pokiaľ si nechcete alebo nemôžete pripraviť vlastný vývar, je možné použiť aj ten kupovaný. Ingrediencie Šunkový vývar Postup Táto vianočná hrachová polievka sa podáva s opečeným chlebom a pokvapkaná olivovým olejom.

Krehké kokosové rožky

Klasikou sú najmä vanilkové rožky, ale tento recept vás ľahko presvedčí o tom, že nahradiť orechy kokosom nie je vôbec zlý nápad. Ingrediencie: Postup:


Lahodné rožky z kokosu, vanilky a ananásu

Tieto nevšedné vianočné cukrovinky sa v ústach priamo rozplývajú. Nebojte sa nevšednej kombinácie s ananásom. Vyskúšajte, uvidíte, že si ju zamilujte! Ingrediencie: Postup: Kokosové rožky nechajte mierne vychladnúť a následne ich obaľte v práškovom cukre.

Kokosové rožky do formičiek máčané v čokoláde

Nechce sa vám s rožkami ručne tvarovať a chcete mať jeden kúsok ako druhý? Upečte si ich s pomocou formičiek. Ingrediencie: Postup:


Čokoládové rožky obaľované v kokose

Zmes kokosu, vanilky a čokolády je neodolateľná. Vyskúšajte ju tento rok v tejto lahodnej podobe! Ingrediencie: Postup:

Jemné kokosové rožky plnené krémom

Kokos nemusíte vždy pridávať iba do cesta, môžete ho použiť aj v náplniach. Príkladom je tento typicky anglický recept. Ingrediencie: Postup: Kokosové rožteky plnené krémom podávajte posypané práškovým cukrom.


Sviatočné rožteky s kokosom a cukrovou polevou

Netradičný variant obľúbených vianočných cukroviniek zdobený nie čokoládou, ale cukrovou polevou. Vyskúšajte, uvidíte, že vám zachutia! Ingrediencie: Poleva Postup:

Lahodné croissanty z dvojfarebného cesta

Tieto dvojfarebné croissanty sa vyrábajú z dvoch rôznych ciest. Príprava si vyžaduje čas, ale výsledok stojí za to. Pokiaľ máte radi plnenené croissanty, môžete do nich pridať džem, krém či čokoládu. Ingrediencie: Svetlé cesto: Tmavé cesto Na potretie Postup: Svetlé cesto…


Krehké dvojfarebné rožky s vanilkou a čokoládou

Hľadáte drobné cukrovinky ku káve či nový druh vianočných cukroviniek? Vyskúšate tento recept na rožky dvoch farieb. Ingrediencie: Na ozdobu Postup:

Dvojfarebné linecké cukrovinky

Ak máte radi linecké cukrovinky, nemusíte ich vždy vytvárať iba pomocou vykrajovačov. Tento recept vás presvedčí, že užitočné môže byť aj klasické zdobítko. Ingrediencie: Na polevu Postup: