Silvestrovská nátierka zo zeleru

24. 9. 2025

Chutná, zdravá a výživná. Týmito prídavnými menami je možné charakterizovať túto lahodnú nátierku, ktorá sa môže ľahko stať súčasťou vášho silvestrovského občerstvenia.

Ingrediencie

  • 1 malý zeler
  • 300 g artičokových sŕdc z konzervy
  • 200 g mrazeného listového špenátu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 200 g gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany
  • 150 g hermelínu
  • 100 g mozzarelly
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 1 PL extra panenského olivového oleja
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Zeler olúpte a nakrájajte na kúsky.
  3. Vložte ho na plech pokrytý papierom na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom, zľahka osoľte a okoreňte.
  4. Premiešajte a nakrájaný zeler rovnomerne rozprestrite po plechu.
  5. Pečte približne 20 minút, kým zeler nezačne hnednúť.
  6. Upečený zeler vložte aj s ostatnými prísadami do pomalého hrnca a varte na nízky výkon približne 2 hodiny, kým sa syr úplne neroztaví.

Táto lahodná nátierka na chlebíčky chutí skvele ľahko teplá, ponechajte ju teda v hrnci až do podávania.

zdroj: emeraldpalate.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.8 / 5 (17 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *