Silvestrovská nátierka zo zeleru
24. 9. 2025
Chutná, zdravá a výživná. Týmito prídavnými menami je možné charakterizovať túto lahodnú nátierku, ktorá sa môže ľahko stať súčasťou vášho silvestrovského občerstvenia.
Ingrediencie
- 1 malý zeler
- 300 g artičokových sŕdc z konzervy
- 200 g mrazeného listového špenátu
- 4 strúčiky cesnaku
- 200 g gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany
- 150 g hermelínu
- 100 g mozzarelly
- 50 g strúhaného parmezánu
- 1 PL extra panenského olivového oleja
- soľ, korenie podľa chuti
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Zeler olúpte a nakrájajte na kúsky.
- Vložte ho na plech pokrytý papierom na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom, zľahka osoľte a okoreňte.
- Premiešajte a nakrájaný zeler rovnomerne rozprestrite po plechu.
- Pečte približne 20 minút, kým zeler nezačne hnednúť.
- Upečený zeler vložte aj s ostatnými prísadami do pomalého hrnca a varte na nízky výkon približne 2 hodiny, kým sa syr úplne neroztaví.
Táto lahodná nátierka na chlebíčky chutí skvele ľahko teplá, ponechajte ju teda v hrnci až do podávania.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta