Škoricové pusinky s ovocím
24. 9. 2025
Luxusné pusinky ochutené mletou škoricou majú krásne bohatú, hrejivú chuť, tak typickú pre vianočné časy. Môžete si ich pripraviť v ľubovoľnej veľkosti a ozdobiť čerstvým ovocím podľa chuti. Mňam!
Čo budete potrebovať
- 325 g práškového cukru
- 5 bielkov zo stredne veľkých vajec
- 1 a ½ lyžičky mletej škorice
- 300 ml smotany na šľahanie
- ľubovoľne pomaranče a bobuľovité ovocie na ozdobu
Postup
- Rúru predhrejte na 190 ºC a vyložte dva plechy papierom na pečenie.
- Nasypte cukor do hlbokého pekáča a zahrievajte v rúre 10 minút.
- Vyberte z rúry a znížte teplotu na 140 stupňov Celzia.
- Šľahajte bielky na vysokú rýchlosť v mise stolného mixéra, kým nebudú husté a penivé.
- Za stále bežiaceho mixéra pridávajte po jednej lyžici horúci cukor a pokračujte v šľahaní po dobu 5-7 minút.
- Akonáhle pridáte všetok cukor, pridajte škoricu a krátko prešľahajte.
- Zmes by mala byť hladká, lesklá a mala by mať dvojnásobný objem.
- Na každý plech naneste 6 – 8 kopčekov pusiniek a pečte 1 hodinu.
- Pusinky sú hotové, keď sa dajú ľahko zdvihnúť z papiera na pečenie.
- Pred vybratím z rúry ich nechajte 30 minút vychladnúť v rúre.
- Hotové pusinky ozdobte ľahko našľahanou smotanou, čerstvým ovocím podľa výberu a štipkou škorice.

Chcete tento rok prekvapiť svoju rodinu niečím novým na vianočnom stole? Naservírujte im bielkovú roládu podľa jedného z našich úžasných receptov !
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta