Snehové pusinky našich babičiek
24. 9. 2025
Jemné, krehké, nadýchané a veľmi lahodné. Také sú snehové cukrovinky. Podľa pôvodných receptúr na ne potrebujete iba dve suroviny – bielky a cukor.
Ingrediencie:
- 4 vaječné bielky
- 240 g cukru krupica
Postup:
- Vaječné bielky vložte spoločne s cukrom krupice do misy.
- Misu postavte na hrniec s vriacou vodou tak, aby ste mohli všetko dôkladne premiešať takzvane nad parou.
- Miešajte, kým sa cukor nerozpustí, a potom ešte teplú zmes vyšľahajte do podoby tuhého snehu.
- Pomocou zdobidla a cukrárskeho vrecka vytvorte zo snehu na plech s papierom na pečenie pusinky.
- Pečte v rúre predhriatej na 100 °C približne hodinu.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta