Tak trochu iné pečivo máčané v rume

24. 9. 2025

Na Vianoce nemusíte iba piecť. Seba aj svojich hostí môžete potešiť sladkou dobrotou máčanou v rume!

Pozrite sa, ako pripraviť tie najlepšie vianočné čerešničky!

Ingrediencie

  • 1 pohár čerešní so stopkami
  • 1/2 šálky rumu
  • 100 g horkosladkej čokolády nasekanej na kúsky
  • 1 čajová lyžička stuženého tuku (podľa vlastného výberu)
  • Čerešne vložte do misy a zalejte ich rumom. Prikryte ich a nechajte ich v chladničke cez noc. Nasledujúci deň ich zlejte a osušte.
  • V rajnici rozpustite čokoládu a stužený tuk. Miešajte, kým nevznikne hladká hmota.
  • Čerešne ponorte do čokoládovej zmesi a nechajte prebytočné množstvo odkvapkať.
  • Položte na papier na pečenie alebo mriežku a nechajte stuhnúť.
  • Dobrú chuť!
Čokoládové čerešne máčané v rume
tasteofhome.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.7 / 5 (30 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *